Ferrari-teambaas Stefano Domenicali blijft vertrouwen houden in Felipe Massa en benadrukt dat er ‘geen druk’ op de Braziliaan ligt. “We staan honderd procent achter Felipe.”

Het begint zo langzamerhand vaste prik te worden dat Domenicali Massa in bescherming neemt na een slecht optreden, dus ook na het weekend op de Hockenheimring – waar Massa zich als dertiende kwalificeerde en na een aanrijding in de eerste ronde als twaalfde over de streep kwam – doet de Italiaan dat weer.

“We staan bij Ferrari voor honderd procent achter Felipe”, benadrukt de teambaas tegenover Autosport. “We zijn bij het team van Ferrari namelijk één grote familie en we willen dat Felipe weet dat hij daar deel van uitmaakt en we hem onder alle omstandigheden in bescherming blijven nemen.”

“We geloven namelijk dat Felipe, die in Silverstone nog heel dichtbij Fernando Alonso wist te blijven, zijn werk voor dit team op een goede manier kan verrichten”, legt Domenicali uit. “Dat is ook waarom er geen druk op hem staat, want we vertrouwen erop dat hij het vertrouwen dat we hem geven zal terugbetalen met goede resultaten.”

Domenicali laat tot slot ook nog weten dat de beslissing over het wel of niet aanblijven van Massa bij Ferrari nog niet is genomen en het nog wel even zal duren voordat het zover is: “We zeggen vanaf het begin van dit jaar al dat we daar geen haast mee hebben, en dat is nog steeds het geval. Dit is nog niet de juiste tijd om het over de toekomst te hebben.”