Voor de achtste keer in tien seizoenen tijd heeft Ferrari het constructeurs-WK veroverd en daarmee heeft het team haar ambities verwezenlijkt, zegt Stefano Domenicali. ,,Alleen jammer dat Felipe geen kampioen is geworden.”Sinds 1999 heeft Ferrari slechts twee keer afstand moeten doen van haar troon. In 2005 en 2006 beschikte Renault over de coureurs die samen de meeste punten scoorden. Enige smet is dat Massa de titel is misgelopen.

,,Het is een heel rare dag geweest, maar we zijn blij met de prestatie die we hebben neergezet”, zegt Domenicali. ,,Acht uit tien keer kampioen worden; dat was de opdracht die president Luca di Montezemolo ons had meegegeven.”

,,Aan die opdracht hebben we, ondanks een gecompliceerd seizoen vol allerlei incidenten, voldaan. Het complete team, zowel hier in Interlagos als team, heeft er hard voor geknokt en verdient het om kampioen te zijn.”

,,Natuurlijk is er ook sprake van teleurstelling omdat we even in de waan leefden dat Felipe alsnog kampioen zou worden en bijna kwam zijn droom uit, maar desondanks is een dag als deze – waarop het team wordt gekroond – belangrijk voor iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt.”

De Ferrari-teambaas heeft ook nog enkele mooie woorden over voor Massa. ,,Felipe is seizoen na seizoen enorm gegroeid. Hij heeft talent en persoonlijkheid getoond en daarmee alle kritiek op zijn persoon op de juiste manier beantwoord. Hij kan terugkijken op een geweldige seizoen en had titelwinst verdiend. Maar sport is soms keihard. Vorig jaar wonnen we nipt, dit keer mocht het niet zo zijn.”

KVN