Max Verstappen heeft de eerste ronde van het CIK-FIA World Championship KF karten gedomineerd. Op de jonge Verstappen stond in Engeland geen maat.

Verstappen veroverde op vrijdag de pole, schreef zaterdags alle vier zijn kwalificatieseries op zijn naam en won vervolgens op zondag zowel de pre-finale alsmede de daadwerkelijke finale.

Wat Verstappens knappe prestaties nog indrukwekkender maakte, was de afgetekende manier waarop hij het weekend naar zijn hand zette: in de pre-finale kwam hij zo’n vier seconden voor de nummer twee over de streep, terwijl zijn voorsprong in de finale – ondanks dat hij in de beginronden onder druk stond – aan de finishvlag 2.8 seconden bedroeg.

“Dit was top, echt genieten”, blikt Max Verstappen terug op zijn fantastische weekend. “Ik ben absoluut blij, maar we mogen niet vergeten dat dit kampioenschap nog een ronde telt”, zo blijft de vijftienjarige desondanks met beide voeten op de grond staan.

Vader Jos was zeer trots op zijn zoon: “Waanzinning! Helemaal top! Wat Max hier heeft laten zien, is ongelooflijk. Het is niet normaal dat het zo goed ging.”

Ronde twee van het World Championship KF – welke in Bahrein gehouden zal worden – volgt voor Verstappen junior op 23 november. Alvorens hij daar in actie komt, volgt eerst op 22 september het World Championship KZ in Frankrijk nog voor Max Verstappen.