Robert Doornbos heeft voor dit seizoen onderdak gevonden in de Superleague Formula, een nieuwe klasse waarin voetbalclubs tegen elkaar racen. De Rotterdammer zal daarin de kleuren van de Italiaanse club AC Milan verdedigen.De 26-jarige coureur zat dit seizoen zonder stoeltje nadat hij er niet in slaagde een contract te tekenen met een team uit de IndyCar. Nu heeft Doornbos een overeenkomst gesloten met Scuderia Playteam, waar hij veel oude bekenden uit zijn tijd bij Minardi tegenkomt.

Zoals bijvoorbeeld Giovanni Minardi en technisch-directeur Gabriele Tredozi. Ook AC Milan spreekt al sinds zijn jeugd tot de verbeelding van Doornbos. Zijn tante was de fysiotherapeute van het team was in de memorabele periode van de tijd van Van Basten, Gullit en Rijkaard.

Doornbos: ,,Het is een kleine wereld. Toen ik in contact kwam met Scuderia Playteam en AC Milaan klopte het hele plaatje direct. Niet alleen delen we onderling veel associaties, ook hebben we met zijn allen dezelfde doelstelling voor onze deelname aan de Superleague Formula: succesvol zijn.”

,,Ik ben enthousiast over deze nieuwe raceserie die autosport met voetbal verbindt. Ik ben ervan overtuigd dat alle autosport- en voetbalfans dit na onze eerste race op Donington in Augustus ook snel zullen zijn.”

Eind augustus wordt in Donington Park de eerste race verreden. Ook PSV Eindhoven is dan van de partij.

KVN