Bernie Ecclestone heeft gereageerd op de discussie die vorige week losbarstte over de invoering van derde auto’s bij teams die dat willen en kunnen. Volgens de commerciële uitbater van de Formule 1 wordt er in de top van de sport serieus over de zaak gesproken.

“We zullen het over twee of drie races weten”, zegt Ecclestone. “ Het heeft er altijd in gezeten dat als we nu drie teams verliezen, de overgebleven teams met drie auto’s gaan rijden.” Dat scenario is niet geheel ondenkbaar, nu bij zowel Sauber, Caterham als Marussia het huishoudboekje niet bepaald een positief beeld laat zien.

Dat was dan ook de reden dat voormalig Williams-CEO Adam Parr na de Grand Prix van Italië het debat over de extra auto’s aanzwengelde. “Dit is het laatste jaar van de Formule 1 zoals we die kennen. In 2015 staan er acht teams aan de start, waarvan een aantal drie auto’s inzet”, zei Parr toen. Zijn uitspraak werd koeltjes ontvangen door de teambazen. Marco Mattiaci van Ferrari liet bijvoorbeeld weten “met twee auto’s al genoeg aan zijn hoofd te hebben.”

Nu geeft Ecclestone dus toe dat het concept daadwerkelijk op de agenda staat bij de machthebbers in de sport. “Ja, zeker weten”, antwoordt hij de Engelse krant The Guardian op de vraag of er serieus over derde auto’s wordt nagedacht. “Ik vind dat we het sowieso moeten doen”, voegt Ecclestone eraan toe. “Ik zie liever Ferrari of welk topteam dan ook met drie auto’s rijden, dan dat we er teams met problemen bij hebben.”