Bernie Ecclestone schuwt geen middel om Silverstone onder druk te zetten zijn faciliteiten te verbeteren. Nu schermt de Formule 1-baas zelfs met Donington Park als concurrerende locatie voor de Britse Grand Prix.In een interview met The Times brengt Ecclestone Donington Park te berde als mogelijk alternatief voor Silverstone. ,,Ze hebben gezegd dat ze alles willen bouwen wat we willen”, zegt Ecclestone.

,,We kijken momenteel of we tot een overeenkomst met Donington Park kunnen komen om de Britse Grand Prix te houden”, aldus Ecclestone in het interview. ,,We willen de race graag behouden en we zijn nu op zoek naar een geschikte locatie. We praten al een hele tijd en we weten nog niet of het Silverstone of Donington Park gaat worden.”

Het is onduidelijk hoe serieus de kandidatuur van Donington Park genomen moet worden. Het circuit is naar huidige maatstaven volkomen ongeschikt voor Formule 1 en de faciliteiten verkeren al jaren in deplorabele toestand. Dit in tegenstelling tot Silverstone, dat weliswaar niet op kan tegen de nieuwste generatie Tilke-circuits, maar wel fors investeert in nieuwe pitgebouwen.

,,Hebben ze het geld, dat is de vraag”, loopt Ecclestone alvast op de zaken vooruit. ,,De kans dat Donington Park genoeg geld heeft is groter dan bij de BRDC ( de eigenaars van Silverstone, red.).”

De eigenaars van Donington Park geven toe dat er flink wat moet gebeuren aan hun circuit, wil het Formule 1-circus er kunnen neerstrijken. ,,Formule 1 is niet niks”, aldus Lee Gill, een van de directieleden van het circuit. ,,Er komt heel wat bij kijken op het gebied van planning en infrastructuur. We zijn nu zorgvuldig de gevolgen van een F1-deal aan het overwegen.”

Donington Park was eenmaal het decor voor een Grand Prix. In 1993 vond op het circuit in de Britse Midlands de Grand Prix van Europa plaats. Ayrton Senna won de regenrace waarin Alain Prost maar liefst negen pitstops maakte.

MB