Als we Bernie Ecclestone moeten geloven wordt er dit jaar dan écht voor het laatst gereden op Magny-Cours. De Formule 1-baas hoopt in 2010 terug te keren in Frankrijk en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Parijs.,,We zijn tot een akkoord gekomen om in 2008 nog een keer te racen op Magny-Cours, maar voor 2009 hebben we geen overeenkomst,” verduidelijkt Ecclestone.

,,De minister president Francois Fillon heeft me toegezegd dat we na deze race kunnen kijken of we in de toekomst in of net buiten Parijs een race kunnen organiseren. En dan hebben we het niet over 2009, maar denken we aan 2010”, aldus de Formule 1-baas in de Franse sportkrant L’ Equipe.

,,Hoe dan ook 2008 is de laatste keer dat we op deze manier verder gaan.” Het circuit heeft veel kritiek te verduren omdat het erg afgelegen ligt, weinig accommodatiemogelijkheden biedt en weinig toeschouwers trekt.

Ecclestone zou het liefst een straatrace organiseren in Parijs. En we weten allemaal wat er gebeurt als Mister E. ergens zijn zinnen op heeft gezet.

LV