Bernie Ecclestone heeft in een brief aan de autosportbonden gereageerd op de kritiek van de huidige FIA-president Max Mosley. Ecclestone is als vertegenwooordiger van de Commercial Rights Holder niet van plan de Formule 1 te kapen, bezweert hij.Mosley schreef vorige week in zijn brief aan de autosportbonden dat de Formule 1 bij zijn gedwongen aftreden het risico loopt gekaapt te worden door de eigenaar van de commerciële rechten (CRH). Op 3 juni beslissen de bonden in een stemronde over het lot van Mosley.

Ecclestone heeft gereageerd op de uitlatingen van Mosley dat de CRH uit is op een machtsovername. In een brief aan de autosportbonden, waarvan FORMULE 1 RaceReport een kopie in handen heeft gekregen, weerlegt Ecclestone de kritiek.

,,De Commercial Rights Holder heeft geen ambitie om de controle over de Formule 1 te verkrijgen”, schrijft Ecclestone. ,,De honderdjarige overeenkomst die in 2001 tussen de FIA en SLEC (Ecclestones holding, MB) is getekend, is geldig en kan niet gewijzigd worden zonder wederzijdse toestemming van de beide partijen. Wij zijn van mening dat de Formule 1 bij de FIA in goede handen is.”

Ecclestone houdt de bonden tevens voor dat er van een financiele crisis, zoals Mosley die voorstelde, geen sprake is. ,,De Formule 1 verkeert in een uitstekende gezondheid en van een crisis is geen sprake.” Wel schrijft Ecclestone dat hij zo snel mogelijk een nieuwe Concorde Overeenkomst wil zien.

,,Deze zaken hebben geen betrekking op de bijeenkomst van 3 juni. Dit beschouwen wij als een interne FIA-aangelegenheid. We kijken uit naar een voortzetting van onze langdurige samenwerking met de FIA en zijn president, om zo te werken aan een stabiele toekomst voor de Formule 1.”

MB