Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone heeft niet voor de eerste keer dit seizoen in de buidel moeten tasten om de deelname van het team van Lotus te garanderen. Dat bericht Autosport.

Autosport meldt dat Ecclestone de rekeningen heeft voldaan voor het gebruik van de circuitfaciliteiten in Abu Dhabi en het transport van haar spullen van het vliegveld naar het circuit. Lotus loopt met haar preparaties echter wel twee dagen achter op schema, rapporteert de Britse publicatie.

Ecclestone pikte ook tijdens het Grand Prix-weekend in Japan rekeningen op voor Lotus. Daar arriveerde de vracht van Lotus ook te laat en kon het aanvankelijk geen gebruik maken van de hospitalitytenten. Daarvoor schoot hij Lotus al eens te hulp door de salarissen van het personeel te betalen.

Volgens Lotus’ trackside operations director Alan Permane kan Lotus al haar voorbereidingen ondanks de vertraging op tijd af hebben om vrijdag mee te doen aan de eerste vrije training. Lotus kampt al langer met financiële problemen, terwijl onderhandelingen met Renault over een overname voortslepen. Rond dit weekend zou echter duidelijk moeten worden hoe het zit met de overname.