Het beste aan het bijna afgelopen Formule 1-seizoen, is dat Ferrari weer races wint. Dat stelt Bernie Ecclestone, de grote commerciële baas van de sport.

In interview met de Gazzetta dello Sport wordt Ecclestone gevraagd naar wat hij goed vond aan Formule 1-seizoen 2015, waarin nog maar één race te gaan is. Het antwoord is volgens Ecclestone ‘in één woord’ samen te vatten: “Ferrari.”

“Dat Ferrari weer races wint, is erg belangrijk voor de Formule 1”, verklaart Ecclestone. “Het viel ook wel te verwachten dat ze weer zouden gaan winnen, maar het heeft me verrast dat ze zo snel zijn teruggekeerd aan de top.”

Dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel al in de tweede race van het jaar, in Maleisië, wist te winnen, noemt Ecclestone zelfs ‘fantastisch’. “Ik heb ook altijd achter zijn overstap van Red Bull naar Ferrari gestaan”, meldt de Engelsman, die zegt dat hij de Duitser ook heeft geadviseerd de stap te zetten.

Verstappen
De Italiaanse sportkrant vraagt Ecclestone verder nog wie van de jonge garde er voor hem is uitgesprongen en de grote baas van de Formule 1 noemt daarbij Daniil Kvyat. “Ik geloof echt dat hij heel getalenteerd is. Hij doet het goed en heeft een toekomst in de sport.”

Behalve de voor Red Bull-rijdende Rus, noemt Ecclestone echter ook de Toro Rosso-coureurs Max Verstappen en Carlos Sainz. Gevraagd of hij Verstappen in 2017 de overstap ziet maken naar Ferrari, zoals wordt gesteld in geruchten die al enige tijd de ronde doen, antwoordt Ecclestone met een duidelijk ‘waarom niet?’. “Het enige wat hij op het moment nog te kort komt, is ervaring.”