Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, zegt ver te willen gaan om de Nürburgring uit de financiële problemen te helpen, al wil hij niet zover gaan als het circuit te kopen.

De Nürburgring verkeert in grote geldnood en kampt met enorme schulden, waardoor de kans groot is dat de organisatie die het circuit in beheer heeft failliet gaat en alle race-activiteiten op het circuit stilgelegd gaan worden.

In gesprek met het Duitse persbureau Deutsche Presse Agentur verklaart Ecclestone dat hij er op zijn beurt vrijwel alles aan doet om ervoor te zorgen dat de race – die voor 2013 weer op de kalender staat, aangezien de Nürburgring rouleert met Hockenheim – voor de sport behouden blijft. “We moeten de race redden en gaan er alles aan doen dat voor elkaar te krijgen.”

“Ik wil de race op dit circuit niet verliezen”, benadrukt Ecclestone, die eerder al heeft aangegeven de Nürburgring tegemoet te willen komen met betrekking tot de kosten voor het organiseren van de race, maar die nu ook aangeeft dat hij zelf geen interesse heeft om het circuit te kopen: “Die oplossing is niet aan de orde”, stelt hij.

Mocht de Nürburgring toch over de kop gaan, dan wil Ecclestone weer een jaarlijks evenement maken van de nu tweejaarlijkse race op de Hockenheimring.

De Engelsman kan het tot slot niet nalaten zijn verwondering uit te spreken over het feit dat zowel de Nürburgring als Hockenheim in financieel zwaar weer verkeert en lijkt daarbij ook naar de Duitse overheid te wijzen: “Ik snap niet dat beide banen zoveel moeite hebben om hun geldzaken op orde te krijgen, maar ik denk dat dit komt omdat Duitsland al haar geld aan Griekenland heeft gegeven”, zegt hij.