Formule 1-baas Bernie Ecclestone is nooit vies van een interessante (lees: lucratieve) nieuwe locatie voor een race. Nu is de 83-jarige zakenman bezig met de onderhandelingen voor een race door de straten van Las Vegas, zo meldt The Independent.

“Vegas zegt er klaar voor te zijn”, laat Ecclestone optekenen. Als er een race komt in het gokparadijs, dan wordt die verreden op de wereldberoemde Strip, weet de rijke Brit verder te melden. Dat zou waarschijnlijk een heel wat betere locatie zijn dan het Caesars Palace-circuit waarop de Formule 1 begin jaren ’80 in actie kwam in Las Vegas. Het parcours was uitgezet op een grote parkeerplaats, en werd gezien als een Mickey Mouse-baantje, zodat het al na twee edities weer van de kalender verdween.

Zak Brown, sponsorwerver van de Formule 1, ziet Vegas graag op de kalender verschijnen. “Het zou een geweldige toevoeging zijn. Het past perfect bij de Formule 1, en het zou een hoop sponsoren trekken in één van de belangrijkste markten voor de sport – Amerika. En de stad zelf zou er ook flink van meeprofiteren.”

Een race in Las Vegas zou de tweede Amerikaanse race op de kalender zijn. De uitbater van de bestaande Grand Prix van Amerika in Texas, Tavo Hellmund, juicht de Vegas-plannen ook van harte toe. “Het zou een geweldige plaats zijn voor een Grand Prix.” De afgelopen jaren waren er al vergevorderde plannen voor een stratenrace in New Jersey, maar die lijken in geldproblemen ten onder te zijn gegaan.

“Uiteindelijk zijn er wel een miljoen landen die graag een Grand Prix willen organiseren, maar er het geld niet voor hebben”, zegt een nuchtere Ecclestone daarover. Desalniettemin wordt de Grand Prix-kalender, met een eventuele race in Las Vegas, maar ook met de nieuwe wedstrijden in Mexico en Azerbeidzjan, een behoorlijke drukke bedoening. Dikke kans dat er dus over niet al te lange tijd meer dan twintig races op het programma staan. “Dat is waarschijnlijker dan dat we een race verliezen”, aldus Ecclestone.