Bernie Ecclestone zit er niet mee dat Force India en Sauber een klacht bij de Europese Commissie hebben ingediend over de in hun ogen oneerlijke manier waarop de Formule 1 financieel en qua organisatie in elkaar zit.

Force India en Sauber hebben zich tot de Europese Unie gewend omdat ze vinden dat de uitbetalingen uit de sport niet eerlijk worden verdeeld – en de grote, rijke teams bevoordeeld worden – terwijl ze tevens van mening zijn dat ze niet genoeg zeggenschap hebben. Sinds de zogenaamde F1 Strategy Group bepaalt welke kant het met de sport op moet, hebben de grote teams te veel invloed, menen Force India en Sauber.

In een reactie ten overstaan van Autosport, laat Ecclestone weten dat hij er geen problemen mee heeft dat de twee teams bij de Europese Commissie hebben aangeklopt. “Dit is waarom de Europese Unie er is, om zich over dit soort dingen te buigen. Deze teams hebben het volste recht dit te doen. Als ze in het gelijk worden gesteld, is het prima, en zo niet, dan heeft het alsnog niks gekost.”

Dat Force India en Sauber zich bij de EU hebben beklaagd, kwam voor Ecclestone niet als een verrassing, zo vertelt hij. De grote commerciële baas van de Formule 1 neemt het de teams ook niet kwalijk, beklemtoont hij: “In de basis vinden ze dat we sommige mensen te veel geld geven en anderen te weinig. Dat geschiedt op basis van contracten die alle teams willens en wetens ondertekend hebben, maar Force India en Sauber zijn blijkbaar van gedachten veranderd. Dat mag en ik reken ze dit niet aan. De contracten zullen nu wel worden doorgelicht en als ze niet geldig blijken, passen we ze aan. Dat maakt voor ons verder niet uit.”