Is Kimi Raikkonen na morgen nog steeds de wereldkampioen van 2007? Bernie Ecclestone denkt van wel. Morgen doet de FIA in Londen uitspraak over het beroep van McLaren tegen de uitslag van de laatste Grand Prix.McLaren ging in beroep tegen de beslissing van de stewards om BMW Sauber en Williams niet te diskwalificeren voor het gebruik van te koude benzine. Vrijwel niemand verwacht dat McLaren morgen in het gelijk wordt gesteld, al was het maar vanwege de enorme consequenties die dat zou hebben.

,,Ik denk niet dat er iemand is die het kampioenschap beslist wil zien vanwege benzine die vijf graden te koud is”, zegt Bernie Ecclestone in The Times. Ecclestone sluit zich aan bij de Stewards, die in Interlagos vaststelden dat het onmogelijk is de temperatuur nauwkeurig genoeg te meten. ,,Als er iemand denkt dat dit goed voor de Formule 1 is, dan wordt het tijd dat ik ermee stop”, aldus Ecclestone.

In het meest extreme geval kan Kimi Raikkonen zijn wereldtitel morgen kwijtraken. Bij diskwalificatie van BMW Sauber en Williams heeft Lewis Hamilton voldoende punten om het kampioenschap te winnen, al heeft de Brit al laten weten dat hij niet zit te wachten op een kampioenschap dat achter de groene tafel behaald is.

Ecclestone evenmin: ,,ik denk niet dat er iets gaat veranderen. Als de rechtbank iets besluit, dan moeten ze die benzine net zo zwaar bestraffen als die overtreding met de regenbanden.”

McLaren kreeg in Brazilië een boete van 15.000 euro omdat Lewis Hamilton in de eerste vrije training twee setjes regenbanden gebruikte, waar er slechts een is toegestaan.

MB