Bernie Ecclestone ligt er niet wakker van dat Honda heeft besloten de Formule 1 te laten voor wat het is. Terwijl iedereen moord en brand schreeuwt en het vertrek van de fabrikant ervoor zorgt dat FIA en FOTA plots wel afspraken kunnen maken, zwemt Ecclestone tegen de stroom in.Gezien de weinige successen die Honda recent heeft geboekt, is de fabrikant de sport te duur gaan vinden en zijn grote investeringen niet meer te rechtvaardigen. Vandaar dat Honda heeft besloten uit de sport te stappen.

De renstal staat momenteel te koop en als er geen nieuwe eigenaar wordt gevonden, zou de grid kunnen slinken tot slechts achttien auto’s. Ecclestone maakt zich ondertussen weinig zorgen. ,,Honda is geen groot verlies”, meent hij.

De grote baas doet zijn uitspraken op een presentatie van juwelier Moussaieff, waarvoor zijn dochter Tamara reclame maakt. ,,Kijk waar Honda in het WK is geëindigd: slechts als negende. Ze hebben miljoenen over de balk gegooid en waren een slecht voorbeeld voor andere teams”, vervolgt Ecclestone.

,,Teams komen en gaan in de Formule 1. Dat is niets nieuws en zeker niet het einde van de wereld. Ga maar na, alleen Ferrari doet al sinds het begin mee. Honda is nu verleden tijd en dat geeft ons de kans andere teams duidelijk te maken dat de aanpak van Honda niet de juiste is geweest.”

De Daily Telegraph bericht ondertussen dat Ecclestone goede hoop heeft dat er eind volgende week meer bekend wordt over een eventuele overname van Honda. ,,Er is mij veel aan gelegen dat het team een doorstart maakt”, tekent de krant op uit zijn mond. ,,Er zijn nog drie serieuze gegadigden.”

FIA-voorzitter Max Mosley heeft al laten weten dat de nieuwe eigenaar tijdens het komende seizoen kan rekenen op assistentie van Honda om het team draaiende te houden.

KVN