Jules Bianchi schitterde op zaterdag in de kwalificatie, maar beleefde weinig plezier aan zijn knappe zestiende startplek. De Marussia-coureur lag praktisch na de eerste bocht alweer laatste.

De Fransman werd bij het gedrang in La Source namelijk geraakt door landgenoot Romain Grosjean, liep een lekke band op en viel direct ver terug, terwijl hij vervolgens een eenzame race reed die voor hem vijf ronden voor het vallen van de vlag voortijdig tot een einde kwam.

“Ik heb eigenlijk weinig te zeggen, behalve dat het mijn dag niet was”, verzucht Bianchi, die overigens nog wel als achttiende en laatste werd geklasseerd. “Ik kon niets aan de lekke band doen en dat geldt ook voor de uitvalbeurt.”

“Hoewel ik alleen achteraan reed, ben ik tevreden over hoe ik de bandenslijtage wist te managen en de achterstand wist terug te brengen, tot een versnellingsbakprobleem het einde betekende. Jammer, maar ik zet me er wel overheen en richt me op de volgende race.”

Chilton
Teamgenoot Max Chilton – die donderdag te horen kreeg dat hij niet zou racen, maar zijn racezitje een dag later alweer terugkreeg – sloot zijn opmerkelijke weekend voor zijn gevoel op positieve wijze af op de zestiende plek.

“Ik wist drie posities te winnen en eindigde voor de Caterham van Marcus Erisson, die ik kort voor de finish wist te verschalken. Dat doet me goed, net als het feit dat we weer een stapje vooruit gezet lijken te hebben en de negende plek in het WK hebben vastgehouden.”