Giedo van der Garde start de GP2-hoofdrace op Monza vanaf de eerste startrij. In de kwalificatie moest hij alleen de Brit Max Chilton voor zich dulden.

Na afloop van de race in België verklaarde de Nederlander al veel te verwachten van Monza, omdat de auto eindelijk goed aanvoelde. Van de Garde had het bij het juiste eind, getuige de tweede starttijd.

“Een beetje zuur is die tweede tijd wel, zeker als je bijna de hele sessie bovenaan hebt gestaan. Bovendien loop ik daardoor ook nog eens
vier punten mis voor de pole position”, sipte Van der Garde na afloop. “Maar aan de andere kant mag ik niet klagen. Ik had na Spa opnieuw de beschikking over een goede auto. Wat dat betreft heeft het team de laatste tijd flinke stappen gemaakt.”

Voor de Caterham-coureur betekent de tweede tijd wel een uitstekende uitgangspositie om opnieuw punten te scoren voor het kampioenschap. Na twintig races bezet hij de vijfde plaats met 141 punten. De stand wordt aangevoerd door de Braziliaan Razia en de Italiaan Valsecchi met 204 punten. Van der Garde is optimistisch: “We gaan er vol voor. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik een goed resultaat neer kan zetten.”