Met de tiende en de elfde plaats zijn Romain Grosjean en Pastor Maldonado best tevreden. Zeker na de moeizame start van het weekend.

Op vrijdag stonden de Lotussen nog lang in de garage door een betalingsachterstand bij bandenleverancier Pirelli, en ook in de overige trainingen liep het verre van gesmeerd voor Grosjean en Maldonado. Die trend leek zich door te zetten in de kwalificatie, waar Grosjean in Q1 geen goede tijd op de klokken kreeg. Maar in de slotminuten van dat eerste deel van de kwalificatie lukte het beide coureurs toch om door te stoten naar Q2.

Dat bleek voor Maldonado het eindstation. De Venezolaan zat net in zijn vliegende ronde toen de sessie kortstondig werd stilgelegd om Fernando Alonso de gelegenheid te geven zijn auto terug naar de pits te duwen. Een tweede poging van Maldonado om Q3 te halen liep stuk op een remfout van de coureur zelf. “Ik blokkeerde mijn voorwiel in de eerste bocht en daarna was er geen tijd meer voor een nieuwe poging.” Desondanks start Maldonado morgen als elfde.

Grosjean bereikte ondanks zijn stroeve start het slotstuk wel. “Mijn rondje in Q2 was perfect”, zegt de Fransman. De 1:23,805 die Grosjean daar reed was zelfs zijn snelste rondje van de dag. In Q3 kon hij zijn eigen prestatie niet herhalen en reed hij een beste ronde van 1:24,181, waarmee Grosjean  de tiende en laatste tijd neerzette. Hij kan er niet mee zitten, getuige zijn verklaring na afloop. “Ik ben trots op deze prestatie. Vanaf de tiende plaats is alles mogelijk. Hopelijk kan ik morgen punten scoren.”