Beide Toyota-coureurs kwalificeerden zich in Melbourne in de toptien en hoewel Timo Glock daar alsnog buiten valt, is Jarno Trulli niet eens helemaal tevreden. De Italiaan heeft nog wat moeite met de Bridgestones.Na jaren van ploeteren in het middenveld of zelfs verder naar achteren, lijkt Toyota haar woorden met de TF108 stilletjes aan om te zetten in daden. Met gemak stuurden Trulli en Glock hun auto in de toptien.

,,De zesde plaats is een prima start van het seizoen dus ik ben tevreden”, meldt Trulli. Makkelijk ging niet dat. ,,Zeker niet, de balans is nog niet helemaal in orde en ik heb nog wat tijd laten liggen. De banden werken nog niet optimaal.”

Een zogenaamde Trulli-train hoeven we morgen niet te verwachten, voorspelt de Toyota-coureur. ,,In de winter waren onze lange runs meer dan goed, dus ik hoop dat dat morgen ook zo is. Ik houd m'n vingers gekruist. Eigenlijk kan ik niet wachten; ik voel dat er mooie dingen mogelijk zijn.”

Aangezien Trulli bekendstaat om zijn goede kwalificaties, heeft ook Glock het prima gedaan in Albert Park. De Duitser reed de negende tijd. Toch start hij slechts als veertiende. De Duitser krijgt vijf plaatsen straf omdat hij zijn versnellingsbak heeft gewisseld.

Glock: ,,Meteen terugkeren in de Formule 1 met een plek in de toptien, ik ben tevreden. Vooral mijn derde sector in Q2 was erg goed. Helaas moesten we de bak wisselen. Dat maakt het morgen toch moeilijker.”

KVN