De Zweed Marcus Ericsson is volgens het Zwitserse Blick in beeld voor een racezitje voor 2015 bij het eveneens Zwitserse Sauber. Dit dankzij de vele miljoenen die hij naar verluidt kan meenemen.

Volgens Blick kan Sauber er op rekenen dat er omgerekend zo’n zestien á zeventien miljoen euro wordt overgeschreven door Ericssons financiers als het met de 24-jarige coureur uit Kumla in zee gaat, wat voor een team als Sauber uiteraard zeer welkom zou zijn.

Ericsson heeft eerder dit jaar zestien Grands Prix gereden voor Caterham, met een elfde plek als beste resultaat, maar nu dit team – al dan niet tijdelijk – van de grid is verdwenen, lijkt een langer verblijf aldaar onzeker en dus spreekt zijn manager Eje Elgh ook met andere partijen.

Elgh stelde onlangs al dat het wegvallen van Caterham – en rivaal Marussia – er vermoedelijk voor zorgt dat de concurrentie om de nog vrije stoeltjes bij andere teams toe zal nemen en bij Sauber lijkt dat, als de berichtgeving van Blick klopt, inderdaad het geval te zijn.

Voor de twee nog niet gevulde Sauber-zitjes voor 2015 was het sowieso al dringen tussen Saubers huidige coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez en testrijder Giedo van der Garde, terwijl daarnaast ook nog outsiders als Felipe Nasr, Sergej Sirotkin en Jean-Eric Vergne meedingen om een plekje.

Als Ericsson zich nu ook in deze strijd mengt en ook nog eens een dergelijk miljoenenbedrag kan meenemen, dan drijft dat de prijs van een zitje bij het in financieel zwaar weer verkerende team uit Hinwil behoorlijk op en wordt het gevecht om een stoeltje aldaar alleen maar feller.