Dat zijn team Caterham mogelijk ten onder gaat, heeft met oog op 2015 niet per se negatieve gevolgen voor de Formule 1-loopbaan van coureur Marcus Ericsson. Dat denkt Ericssons manager Eje Elgh.

In gesprek met het Zweedse Sportbladet zegt Elgh, zelf oud-coureur, dat het feit dat Caterham de komende twee races mist – en er wellicht ook tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi niet bij is – ‘geen weerslag heeft op de toekomst van Ericsson’.

“Wij waren met vier teams in gesprek, maar nu zijn dat er nog maar drie. Het enige wat er eigenlijk is veranderd op de rijdersmarkt, is dat de concurrentie om de nog resterende zitjes is toegenomen”, stelt Elgh, die aangeeft dat Caterham ’toch al onderaan de lijst’ van gesprekpartners voor Ericsson stond.

Over wanneer er duidelijkheid volgt over de toekomst van Ericsson, kan Elgh niets zeggen. “Ik weet niet eens zeker of we voor het eind van het jaar al uitsluitsel kunnen verwachten. Het sluiten van dit soort deals kost immers veel tijd. En zelfs als je voor je gevoel voor 99.9 procent rond bent, heb je nog niet meer zekerheid dan iemand die gevoelsmatig pas voor 80 procent rond is met een team.”

Wat volgens Elgh in ieder geval in het voordeel van de 24-jarige Ericsson spreekt, is dat de Zweed zich tijdens de laatste drie Grands Prix – die van Singapore, Japan en Rusland – van zijn beste kant heeft laten zien. “En dat onthouden de mensen.”

Elgh geeft Sportbladet verder overigens nog te verstaan dat hij er op rekent dat Caterham er in Texas en Brazilië niet bij zal zijn, maar in Abu Dhabi wel. “Want ze hebben toestemming gekregen van Bernie Ecclestone om de komende twee races te missen, maar er is een kans dat ze hun licentie kwijtraken als ze ook in Abu Dhabi niet racen. In dat geval is het team niets meer waard, dus ik denk dat ze er alles aan zullen doen dan wel te participeren.”

Kobayashi
Behalve Ericsson zit ook zijn teamgenoot Kamui Kobayahi – die dit jaar eerder al een race moest missen omdat Caterham André Lotterer in België liet rijden – weer zonder zitje. De Japanner heeft via facebook benadrukt hoop te houden tijdens de seizoensfinale toch weer te kunnen racen met het team uit Leafield, terwijl hij verder overweegt wat het beste is voor zijn toekomst.