Marcus Ericsson wil graag nog jaren in de Formule 1 blijven en successen boeken, maar weet dat het – in ieder geval voor volgend jaar – lastig wordt bij een beter team dan Caterham terecht te komen.

“Als je naar de coureurs kijkt die de laatste jaren voor Caterham en onze rivaal Marussia hebben gereden, zijn er namelijk maar weinig geweest die de stap naar een hoger geklasseerd team hebben weten te maken”, haalt Ericsson aan in interview met Crash.net.

“Ik denk echter ook dat het voor mij helemaal niet slecht zou zijn nog jaar bij Caterham door te maken”, vervolgt de Zweed. “Dan heb je op dat vlak immers toch een soort van continuïteit, en dat is heel belangrijk.”

Ondanks dat hij er voor open staat door te gaan bij het team uit Leafield, laat Ericsson tussen neus en lippen door weten een overstap evenmin uit te sluiten. “Je moet alle andere opties natuurlijk ook overwegen”, verklaart hij namelijk.

Ambitieus als hij is, wil Ericsson niet alleen lang in de Formule 1 blijven, maar ook succesvol worden. Het pad waarop hij zich bevindt, kan daar zeker toe leiden, denkt de coureur uit Örebro: “Er zijn namelijk wel meer coureurs die bij een achterhoedeteam begonnen en zich hebben opgewerkt.”

“Kijk bijvoorbeeld maar naar Fernando Alonso. Die begon bij Minardi, en kijk eens waar hij nu is”, zo wijst hij naar de hoog aangeschreven Spanjaard, die na zijn tijd bij Minardi twee titels won met Renault en verder races heeft gewonnen en om de titel heeft meegedaan voor McLaren en Ferrari.

“Mijn uiteindelijke doel is eveneens om naam te maken in de Formule 1 en races te winnen. Natuurlijk is het niet makkelijk je op te werken in deze sport, maar het is mogelijk en het is niet zo dat er een vastgesteld pad is dat je moet volgen. Welke keuzes je onderweg moet maken, is lastig te zeggen, maar de toekomst zal wel uitwijzen of het de juiste zijn of niet”, aldus Ericsson.