Net als in de Grand Prix van Honagrije heeft Marcus Ericsson ook in België met een tiende plek een puntje meegepakt voor Sauber. Felipe Nasr kwam als elfde over de streep.

Waar de Grand Prix van Hongarije vlak voor de zomerstop ronduit chaotisch verliep, daar danken Ericsson en Sauber de tiende plek op Spa-Francorchamps aan het uitvallen van Sebastian Vettel in de voorlaatste ronde. De op afstand als elfde rondrijdende Ericsson promoveerde zo immers prompt naar een plekje binnen de punten.

“We hebben een beetje geluk gehad”, erkent Ericsson, al maakt dat zijn vierde puntenfinish van het jaar natuurlijk niet minder waard: “Het is geweldig om voor de tweede race op rij punten te scoren”, vertelt de Zweed, die toegeeft dat Sauber eigenlijk niet zo heel rap was.

“We werden eerst afgeremd doordat er rommel aan de bodemplaat vast zat. Daardoor konden we onze rivalen niet bijhouden. Nadat we het hadden weggehaald, was ik beter in staat te pushen, maar onze pace was niet zo sterk als verwacht.”

Nasr
Felipe Nasr stuurde zijn Sauber C34 naar P11. “Dit was een lastige race voor me. Ik had veel wielspin bij de start en verloor wat posities. Verder had ik de hele race last van remproblemen en tijdens mijn laatste stint ook nog eens van een langzaam leeglopende linker voorband. Ik had al met al dus te veel problemen, maar ik ga er vanuit dat het over twee weken in Monza beter gaat.”