Wat de ánder moet doen, dat weten ze maar al te goed. Gisteren drong het Europees Parlement er bij de FIA op aan om meer groene technologieën in de Formule 1 te gaan gebruiken. En Max Mosley kaatste de bal terug.Het Europees Parlement nam met een grote meerderheid het rapport CARS 21 aan. Dat rapport gaat over veranderingen die nodig zijn in de auto-industrie om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Het Parlement voegde eraan toe dat ze hier ook een rol voor de Formule 1 ziet, vooral door bij te dragen aan een positieve houding van mensen tegenover groene technologieën. De F1-regels moeten dan veranderd worden, zodat dingen als biobrandstof, hybride of viercilindermotoren makkelijker ingevoerd kunnen worden.

Heel toevallig deed Mosley diezelfde dag een oproep aan de EU. In Strasbourg, waar hij leden van het Europees Parlement ontmoette, waarschuwde hij dat het doel om alle nieuwe auto’s in 2012 met ESC uit te rusten, toch echt gehaald moet worden. ESC is een systeem dat bestuurders in gevaarlijke situaties helpt.

Slot van het liedje: beide partijen kunnen de handen weer uit de mouwen steken.

JK