Het team van Williams hoopt in China dankzij enkele updates meer downforce te vinden zodat het in staat is om beter te scoren dan in de eerste drie races.

Williams heeft dertig punten overgehouden aan de eerste drie Grands Prix. Dat is zeker geen slechte score voor het team uit Grove, maar – zoals coureur Valtteri Bottas vorige week al aangaf – had het eigenlijk op meer gehoopt.

Dat Williams zo ambitieus is, komt door de goede vorm die het tijdens de wintertests te pakken had en door het feit dat de Mercedes-motor die achterin ligt ijzersterk is, al wordt dat voordeel enigszins teniet gedaan door het gebrek aan downforce van de FW36.

Om dat nu te verbeteren komt Williams met enkele updates naar China. “We hopen dat we daarmee meer downforce weten te vinden, want hoewel het lange rechte stuk van het Shanghai International Circuit ons de kans geeft onze krachtige motor uit te buiten en mensen in te halen, hebben we downforce in de bochten nodig om dichtbij genoeg te komen om dat te doen”, weet Bottas.

“We hopen dus vooral in de langzame sectoren sterker te worden, want als dat lukt dan zullen we ook over het algemeen een stuk competitiever zijn”, beseft Bottas, wiens teamgenoot Felipe Massa zijn hoop tevens vestigt op Williams’ nieuwste updates: “We hebben wat nieuwe onderdelen die voor meer grip zouden moeten zorgen en ook moeten helpen met wat andere verbeterpunten”, vertelt hij.

Massa en Bottas zetten verder allebei in op een droge race. “Want in de regen doet onze auto het niet zo best, dus ik hoop dat de regen achterwege blijft”, zegt Massa, die vast niet al te blij zal zijn met het wisselvallige weer dat voorspeld is.