Caterham-baas Tony Fernandes denkt dat de verhuizing van het afgelegen Norfolk naar de voormalige fabriek van Arrows en Super Aguri in het meer centrale gelegen Oxfordshire een springplank zal zijn naar succes.

Caterham is nu gevestigd in dezelfde regio als Red Bull, Lotus, Force India, Mercedes, Williams en Marussia en dat maakt het team aantrekkelijker voor Formule 1-personeel.

“De verhuizing is een belangrijke stap voor ons”, zegt Fernandes. “Het geeft onze medewerkers een geweldige impuls en het geeft blijk van onze ambities op de lange termijn. We hebben hier veel in geïnvesteerd. Het is het laatste puzzelstukje om de stap naar de middenmoot te maken. Nu hebben we geen excuses meer.”

Ook in het derde jaar van zijn bestaan in Caterham nog puntloos. “Dat is teleurstellend”, erkent Fernandes. “Maar we geloven nog altijd dat we ons doel kunnen bereiken. We mogen ook niet vergeten dat we 35 maanden geleden nog niet eens bestonden. Zeker ten opzichte van de andere nieuwe teams hebben we veel progressie geboekt en we zijn vastbesloten om daarop voort te borduren.”

Fernandes liet verder doorschemeren dat Caterham in Spa een belangrijke nieuwe sponsor zal presenteren.