Na een dramatische thuisrace op Monza haastte Ferrari zich te zeggen dat het in Singapore vast beter zou gaan. Vooralsnog lijkt dat ook zo te zijn en zitten Fernando Alonso en Kimi Räikkönen er goed bij.

In de eerste training was Alonso zelfs de snelste man op de baan, waarna hij in sessie nummer twee op de tweede plek eindigde, op slechts 0.133 van lijstaanvoerder Lewis Hamilton. Räikkönen sprong wat minder in het oog, maar zat er met een zevende en vierde tijd ook prima bij.

“We waren relatief competitief in beide trainingen”, zegt een nuchtere Alonso, die weet dat het pas vrijdag is en zijn hoofd daarom niet op hol laat brengen door de snelle tijden: “Deze openingsdag voelde eigenlijk ook aan als alle anderen”, meldt hij. “We hebben ons programma zonder problemen afgewerkt, de banden presteerden zoals we hadden verwacht en we hadden weinig last van de radiobeperkingen”, somt hij tevreden op.

Räikkönen noemt zijn vrijdag ‘over het algemeen positief’. “Zoals altijd is er ruimte voor verbetering. Zo waren er wat technische wissewasjes die opspeelden en had ik aan het eind van VT1 last van het feit dat mijn remmen overhit raakten, maar het team wist dat snel op te lossen en de veranderingen die we verder maakten aan de set-up pakten verder goed uit. Over het algemeen prima dus, zoals gezegd.”