Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen kwamen als derde en vierde over de streep op het Shanghai International Circuit in China. Het is een resultaat waar het tweetal over het algemeen gelukkig mee is.

“Alles bij elkaar was het een goede race”, vertelt Vettel, die twee weken geleden in Maleisië nog won. Hij moet erkennen dat Mercedes – dat in Sjanghai een dubbelzege boekte – simpelweg een maatje te groot was: “Op de zachte banden konden we ze aardig onder druk zetten, maar op de hardere compound lukte het niet om de druk op de ketel te houden”, constateert de Duitser.

“Als team hebben we het echter wel weer goed gedaan”, meent de viervoudig wereldkampioen. “Drie keer in drie races naar het podium gaan, voelt ook lekker”, vervolgt de nummer twee uit het WK, die benadrukt dat hij zich goed op zijn plek voelt bij Ferrari en het team prima bezig is: “Dus hopelijk kunnen we het gat naar Mercedes de komende tijd nog verder dichten.”

Räikkönen
Waar Vettel zijn verhaal doet op het erepodium, doet de als vierde geklasseerde Räikkönen zijn relaas in de paddock tegenover de verzamelde pers. “Dit is een circuit waarop je een Mercedes moet hebben om te winnen, maar we weten waar we staan en het team is sterk bezig”, zo prijst ook de wereldkampioen van 2007 de Scuderia: “Dit was geen perfect resultaat voor ons, maar wel gewoon behoorlijk goed”, erkent de Fin.

Wat zijn eigen race betreft, prijst Räikkönen zich gelukkig dat zijn start goed was, zodat hij meteen in de eerste ronde zijn wat teleurstellende zesde startplek kon goedmaken: “Mijn eerste rondje was inderdaad goed, waarna ik gelijk in de aanval kon”, vertelt de Ferrari-rijder, die door een wat latere tweede stop nog dichtbij teamgenoot Vettel kwam, maar door de late safetycarfase geen echte aanvalpoging meer kon wagen.

Räikkönen zat binnen anderhalve tel toen de race geneutraliseerd werd, maar moet toegeven dat hij niet weet of hij Vettel had kunnen pakken. “Ik had het gat sowieso verder dicht kunnen rijden, maar er voorbij gaan is een ander verhaal.”