Fernando Alonso en Kimi Räikkönen kijken met een goed gevoel terug op eerste twee vrije trainingen op de Hockenheimring. Alleen de Fin had een klein probleem in de morgen, maar dat werd ’s middags ruimschoots goed gemaakt.

“We kregen in de ochtend een technisch probleem te verwerken”, blikt Kimi Räikkonen terug op de vrije trainingen. “Daardoor kon ik niet naar buiten voor een extra run op de zachte banden, maar het team heeft geweldig gewerkt om de auto weer rijklaar te maken.”

“In de middag hebben we onze tijd efficiënt benut en ik denk dat we ons op alle fronten hebben verbeterd. Daardoor is het al met al een erg positieve dag geworden, maar het is nog erg vroeg voor voorspellingen. Over een kleine 24 uur weten we allicht meer.”

Fernando Alonso klokte in de morgen nog een derde tijd, maar zakte in de middag terug tot de negende plaats, maar de Spanjaard maalt daar niet om. Hij spreekt van een probleemloze dag: “We hebben ons in de afstelling van de auto laten leiden door de extreem hoge temperaturen en ik denk dat het goed heeft uitgepakt, want we hadden geen enkele problemen op zowel de softs als de supersofts.”

“Het is nu belangrijk dat de banden zich ook op zondag tijdens de race goed houden onder vergelijkbare omstandigheden. Ik denk overigens niet dat het rijden zonder FRIC bijzonder veel van invloed is geweest op de prestaties van vandaag, maar om daar zeker van te zijn zou je beide scenario’s met elkaar moeten vergelijken. Het is nu echter een gegeven dat we het zonder moeten stellen en het is zoals het is.”