Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen dienen zich morgen als zevende en twaalfde op de grid op te stellen, voor een race waar ze desondanks nog wel wat kansjes voor zien.

“We mogen hier natuurlijk niet tevreden mee zijn”, erkent Alonso allereerst, om daar nog wel aan toe te voegen dat hij zich los van het resultaat meer op zijn gemak voelde in de auto: “Maar het resultaat laat wel zien dat we dit weekend vooralsnog heen en weer schommelen qua prestaties”, zo draait de Spanjaard er niet omheen.

De wereldkampioen van 2005 en 2006 ziet zoals gezegd kansen, maar rekent niet op wonderen. “Mercedes en Williams zijn sowieso te sterk, maar we gaan er alles aan doen de andere teams die deel uitmaken van het groepje daarachter te verslaan. Zaak is om daarbij scherp te zijn wat betreft de strategie, want het wordt óf heet óf het gaat regenen, wat allebei veel invloed op het raceverloop kan hebben”, voorspelt de coureur die verder op een wedstrijd rekent waarbij ‘het veld dicht op elkaar zit en er veel wordt ingehaald’.

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen heeft goed en slecht nieuws te melden. Het goede is dat hij sinds vrijdagmiddag al ‘een beter gevoel’ heeft achter het stuur van de Ferrari F14 T, maar het slechte is dat hij dit weekend door technische problemen meer in de garage heeft gestaan dan normaal.

In Q1 ging het volgens Räikkönen echter redelijk goed, maar in Q2 vervolgens niet. “Ik deed toen een nieuw setje supersofts eronder en daarna gleed de auto heen-en-weer. Ik verloor daardoor op een gegeven moment de controle in bocht twee en daarna lukte het niet meer nog een goed rondje neer te zetten.”

Räikkönen moet het daardoor zoals gezegd met P12 doen. “Ik ben daar niet blij mee, maar hopelijk gaat het morgen beter. We gaan er hoe dan ook alles aan doen nog flink wat punten te pakken door de kansen vast te grijpen die zich morgen vast voordoen doordat het weer waarschijnlijk omslaat en het koeler wordt”, aldus de Iceman.