Afgelopen weekend was het voor Ferrari een wereld van verschil met de droefenis in Monza. Er zat een stuk meer snelheid in de rode bolides, maar het team verspeelde de kans op een podiumplaats voor Fernando Alonso.

De Spaanse tweevoudig wereldkampioen ging als een raket van start maar miste de eerste bocht, waardoor hij een plaats terug moest geven aan Sebastian Vettel. Alonso reed daarna solide op een derde plaats rond, maar verloor die plaats aan Daniel Ricciardo doordat hij er bij het naar buiten komen van de Safety Car ongelukkigerwijs voor koos naar binnen te gaan.

Toch is Alonso niet ongelukkig met zijn behaalde vierde plaats. “Achteraf gezien kan je je natuurlijk verwonderen over wat er was gebeurt als ik bij de start die fout niet had gemaakt of wanneer de Safety Car er niet was geweest, maar ondertussen ben ik gewoon blij met hoe competitief we waren. We hadden ook niet echt veel andere opties dan om naar binnen te gaan toen de Safety Car kwam, want een latere stop had waarschijnlijk meer plaatsen gekost.”

Räikkönen

Iceman Kimi Räikkönen kwam op het circuit bij de Singaporese jachthaven niet echt lekker uit de verf. Hij startte als zevende, en beëindigde de wedstrijd een plaats lager – dat terwijl hij in de openingsfase een tijd lang aanspraak kon maken op P5. Daarna kwam de klad er jammer genoeg voor Räikkönen in: “Na mijn eerste stop verloor ik een plekje aan Massa, en kwam ik achter hem vast te zitten. Iedere keer als ik dichterbij kwam, verloor ik aerodynamische druk aan de achterkant.”

De Fin valt in de neutralisatie twee plekken verder terug, en wordt in de laatste twee ronden nog eventjes op zijn nummer gezet door Vergne en Pérez. “De bandenslijtage was erg hoog. Ik ben niet blij met de achtste plaats, we waren snel maar konden niet het resultaat halen dat we wilden. Maar in ieder geval hebben we ook wat verbeteringen gezien.”