2015 is het laatste contractjaar van Kimi Räikkönen bij Ferrari, maar daarmee is het nog niet gezegd dat de Scuderia eind volgend jaar afscheid neemt van de Fin die in 2014 zo tegenviel.

Räikkönen moest het in 2014 in de kwalificatie met zestien tegen drie afleggen tegen zijn teamgenoot Fernando Alonso, terwijl hij ook qua punten ruim achterbleef: Alonso verzamelde er 161, waar Räikkönen er slechts 55 tegenover zette.

Dit alles betekent echter nog niet dat Ferrari geen vertrouwen meer in Räikkönen heeft en hem – in tegenstelling tot bij zijn eerdere dienstverband van 2007 t/m 2009 – simpelweg zijn contract laat uitdienen om hem daarna voor 2016 te vervangen, zo benadrukt teambaas Maurizio Arrivabene.

“Kimi heeft een lastig jaar achter de rug, maar we hebben hem nog lang niet afgeschreven. Hij is namelijk een voormalig wereldkampioen en heeft zijn titel ook nog eens behaald met Ferrari, dus het is nu heus niet ineens klaar voor hem”, verklaart de teambaas tegenover het Finse Turun Sanomat.

“Ik wil hierbij zelfs graag beklemtonen dat we Kimi volgend jaar de tijd zullen geven om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Pas als hij daartoe de kans heeft gehad, zullen we over zijn toekomst beslissen”, aldus Arrivabene, die een optie heeft om Räikkönens contract voor 2016 te verlengen.