Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen hebben de tifosi op Monza niet met een klinkend resultaat voor hun steun kunnen bedanken. Alonso was op P7 de hoogst geklasseerde Ferrari-rijder.

“Beter dan verwacht”, oordeelt hij echter, aangezien Ferrari ‘het’ dit jaar simpelweg niet heeft, in interview met de BBC. Dat Alonso en Räikkönen er tijdens de vrije trainingen nog beter bij zaten, had het verwachtingspatroon van Alonso ook niet beïnvloed. “We leken daarin namelijk sterker dan we daadwerkelijk waren en de Mercedes-teams zetten vandaag een tandje bij”, verklaart de Spanjaard.

Logica en excuses daargelaten, verwachten de dolenthousiaste fans naast de baan natuurlijk dat Ferrari iets moois laat zien in haar achterland. “Morgen is weer een nieuwe dag en dan verwachten ze succes van ons”, beseft Alonso, voor wie dat louter motiverend werkt en die er daarom in ieder geval alles aan gaat doe de tifosi toch iets te juichen te geven.

Räikkönen
Teamgenoot Räikkönen bleef ondanks de steun die vanaf de tribunes kwam in Q2 hangen. Aanvankelijk op P12, maar door de gridstraf van Toro Rosso’s Daniil Kvyat schuift hij morgen op de grid een plekje op.

Tevreden over zijn kwalificatie was de Fin niet, vertelt hij aan Sky Sports F1. “De auto was lastig te besturen vandaag. Ik maakte daardoor wat foutjes. Afgezien van de kwalificatie zijn we hier echter aan een aardig weekend bezig, dus hopelijk gaat het in de race weer beter.”