Ferrari komt extra gewapend naar Texas voor de volgende ronde van haar strijd met Williams om de derde plek in het WK. Dat verklapt engineering director Pat Fry.

Ferrari staat momenteel vierde in het constructeursklassement met een score van 188 punten, waarmee de Scuderia tegen een achterstand van 28 punten op het als derde geklasseerde Williams aankijkt.

Met nog drie races te gaan – waaronder de finale in Abu Dhabi die dubbele punten waard is – zijn er nog 172 punten te vergeven. Om in de eerste van deze drie wedstrijden, de race van komend weekend in Austin, alvast een belangrijke slag te gaan, heeft Ferrari dankbaar gebruik gemaakt van de voorbereidingstijd van drie weken om op oorlogssterkte af te reizen.

“De extra week is ons goed van pas gekomen”, vertelt Ferrari’s engineering director Pat Fry op de website van de Scuderia. “Na de opeenvolgende races in Japan en Rusland, hebben we de afgelopen drie weken zonder race aangegrepen om ons voor te bereiden op de op elkaar aansluitende Grands Prix van Amerika en Brazilië, waarvoor we wat speciale prototype onderdelen hebben geprepareerd.”

“Zo laat in het seizoen ligt de nadruk van onze technische afdelingen natuurlijk al op 2015, maar de nieuwe onderdelen die we meenemen dienen niet alleen om ons meer te leren over de performance van de auto, maar ook om deze te verbeteren”, benadrukt Fry.

Volgens Fry weet Ferrari ‘heel goed’ op welke gebieden het zich in verhouding tot haar rivalen moet verbeteren voor 2015. De komende vijf maanden draait het er in Maranello volgens de Engelsman dan ook vooral om ‘de targets te halen die voor volgend seizoen zijn opgesteld’, maar als daarbij dingen worden gevonden of ontwikkeld die ook in 2014 nog helpen, wordt daar dus dankbaar gebruik van gemaakt.