Ferrari kwam niet tot scoren in Japan, maar daar staat de Scuderia niet bij stil. De gedachten gaan uit naar haar voor Marussia uitkomende pupil Jules Bianchi, die zwaar crashte.

Bij Ferrari staan ze ondanks het nulresultaat in de eerste plaats uiteraard stil bij Bianchi. “We zullen niet lang stilstaan bij onze eigen race, want het belangrijkste is dat we snel meer horen over Jules en dat het hopelijk goed nieuws is”, vertelt Fernando Alonso.

“Op het moment weten we nog niet veel en dat is niet prettig”, erkent de Spanjaard, die via Twitter al zijn steun heeft betuigd aan Bianchi, die als protegé van Ferrari uiteraard een speciale band heeft met de Scuderia, waardoor teambaas Marco Mattiacci – samen met oud-Ferrari-coureur Felipe Massa – ook al naar het ziekenhuis is gegaan waar Bianchi behandeld wordt.

Alonso’s eigen wedstrijd zat er overigens na twee ronden al op. Zijn auto viel stil door een elektrisch probleem. “Misschien is er ergens wat water tussen gekomen”, zoekt Alonso naar een antwoord. “Het is jammer dat mijn race zo snel klaar was, want we hadden niks te verliezen en wellicht wel het één en ander kunnen proberen vandaag.”

Teammakker Kimi Räikkönen probeerde van alles, maar was aan het eind van de rit slechts twaalfde. “Hoewel de auto het in het begin aardig deed, werd het daarna snel minder en verloor ik ook nog eens veel tijd in de pits. Het was al met al een slecht weekend.”