Ferrari-president Sergio Marchionne heeft eenieder die de Scuderia een warm hart toedraagt nog maar eens gewaarschuwd niet op succes op de korte termijn te rekenen.

“Ik denk dat de laatste paar Grands Prix van 2015 het meest interessant zullen worden voor alle Ferrari-fans”, zo wordt Marchionne, die deze uitspraak heeft gedaan tijdens de Detroit Auto Show, geciteerd door het Spaanse persbureau EFE.

“Ik hoop dat we eind 2015 een Ferrari zullen zien dat beter presteert”, vervolgt Marchionne, die eerder ook al heeft aangegeven dat hij verwacht dat Ferrari ‘waarschijnlijk pas eind 2016’ op een niveau zal zitten dat gelijkwaardig is aan dat van het in 2014 zo dominante Mercedes.

Marchionne heeft zich volgens de Gazzetta dello Sport verder laten ontvallen dat de eerste overwinning in zekere zin echter al binnen is, met het toestaan van het tussentijds doorontwikkelen van motoren. Dit is een flinke opsteker voor de fabrikant die in 2014 met een motor kwam aanzetten die niet kon tippen aan de dominante Mercedes-V6, zo weet de topman van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles.

Ondanks dat Marchionne dus verwacht dat alle veranderingen die bij Ferrari worden doorgevoerd op zijn vroegst eind 2015 hun vruchten gaan afwerpen, benadrukt hij dat hij het volste vertrouwen in de Scuderia heeft: “We beginnen het seizoen straks op achterstand, maar gaan er alles aan doen om naar voren te komen en weer te winnen. Iedereen bij Ferrari is daar op gebrand.”