Voor de Ferrari-coureurs verliep de vrijdag in Silverstone zonder problemen, maar toch zijn Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen nog niet helemaal tevreden.

Vettel eindigde ’s ochtends als zesde en ’s middags als derde. “We konden alles doen dat we gepland hadden”, vertelt de Duitser. “Maar ik ben nog niet zo blij met de auto. Sommige dingen die we probeerden werkten, andere niet. Als we morgen op de goede dingen inspelen, kunnen we hopelijk een stap maken.”

Volgens de viervoudig wereldkampioen is het gedrag van de banden nog een vraagteken. “Het is nog maar vrijdag, en niet iedereen kon alles uit beide compounds halen”, weet Vettel. “Het kan morgen nog alle kanten op.”

Räikkönen

Met een vierde en een tweede plaats deed Räikkönen het nog iets beter dan zijn teamgenoot, maar ook hij heeft zijn opmerkingen. “Het was geen makkelijke dag”, meldt de Fin. “Het moet allemaal nog wat soepeler gaan. Op de medium-compound ging het wel lekker, maar met de harde worstelde ik wat. Ik weet niet of dat door het betreffende setje kwam, of door de compound zelf.”

Maar ook The Iceman is voorzichtig optimistisch. “Het zag er op zich goed uit, maar het is nog maar vrijdag. We hebben in elk geval weer dingen geleerd.”