Ferrari heeft nog geen idee wanneer het de knoop doorhakt of Felipe Massa volgend jaar mag blijven. Stefano Domenicali vindt het niet belangrijk om de pers daarover te informeren.

Massa staat sinds zijn rentree volledig in de schaduw van Fernando Alonso. Massa is de langstzittende Ferrari-coureur zonder wereldtitel. Vooral Sergio Pérez wordt in verband gebracht met een overstap naar de Scuderia, al wil Luca di Montezemolo dat de Mexciaan eerst meer ervaren wordt. Andere namen zijn die van het Force India-duo Nico Hülkenberg en Paul di Resta.

Begin dit jaar gingen er al geruchten dat Massa tijdens het seizoen al ontslagend werd. Sindsdien ging hij wat beter presteren. Zijn contract loopt echter af en met 51 punten op zak, in tegenstelling tot de 194 van Alonso, heeft hij niet echt een sterke onderhandelingspositie.

Het is dus nog onduidelijk of Ferrari met hem verder wil. “En dat laten we voor jullie voorlopig nog een vraagteken”, zegt Domenicali. “Je bent niet verplicht voor een bepaalde datum je rijdersduo rond te hebben. Ik vind het essentieel dat dit soort dingen niet in de media terecht komen.”

“Wij vinden het niet belangrijk om dit met de pers te bespreken. Jullie horen het wel als er ook echt iets te zeggen is.”