Volgens informatie van de BBC gaat de strijd om het Ferrari-zitje naast Fernando Alonso tussen drie coureurs, waaronder de huidige tweede man Felipe Massa.

Behalve Massa behoren ook de beide Force India-coureurs, Paul di Resta en Nico Hülkenberg, echter tot de kanshebbers, zo meldt de BBC op haar website.

Volgens de berichtgeving van de Britse TV- en radiozender was Ferrari tijdens de zomerpauze nog van zins om Massa aan het eind van het jaar aan de kant te zetten, maar de Braziliaan zou nu weer een reële optie zijn voor de Scuderia, aangezien hij in de races na de zomerstop beter is gaan presteren. Zodoende is Massa naar verluidt weer in the running voor contractverlenging.

Een beslissing is echter nog niet genomen en volgens de BBC maakt Ferrari haar keuze hoe dan ook pas ná de Grand Prix van Zuid-Korea. Dit ook omdat de directie van de renstal wil zien of Massa zijn verbeterde vorm langere tijd kan vasthouden.

Een groot deel van het Ferrari-personeel, waaronder kopman Alonso, zou zich overigens (weer) achter Massa geschaard hebben, maar de kopstukken van de Scuderia twijfelen dus nog over wat ze het beste kunnen doen.

Van Hülkenberg werd recentelijk al gezegd dat hij een voorcontract met Ferrari op zak heeft, maar dat betekent niet per se dat hij Force India voor Ferrari kan inruilen. Een voorcontract is namelijk niet per se bindend en mogelijk zou er ook nog met Force India-teambaas Vijay Mallya onderhandeld moeten worden over een transfer, aangezien Hülkenbergs contract bij dat team nog doorloopt.