De FIA kijkt tevreden terug op de vergadering die het gisteren had met de FOM en de Formule 1-teams in Parijs. Volgens de internationale autosportfederatie doet iedereen welwillend mee aan het ontwerp van een nieuw Concorde Verdrag.

In tegenstelling tot eerdere informatie vergaderden de drie partijen gisteren al in Parijs, in plaats van vandaag. Veel meer informatie dan een persbericht van drie alinea’s over de bijeenkomst gaf de FIA niet prijs.

Jean Todt heeft samen met Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële rechten van de F1, aan de teams een nieuw besturingssysteem van de sport gepresenteerd en gezegd wat de nieuwe voorwaarden zijn om het Concorde Verdrag te ondertekenen. Wat de nieuwe voorwaarden zijn, is nog niet bekend.

Volgens de FIA willen alle partijen graag tot een akkoord komen hoe de sport vanaf 2013 bestuurd wordt. Het was daarom ‘een vruchtbare en nuttige vergadering’. De federatie verwacht dat alle partijen binnen enkele weken hun handtekening zetten onder een nieuw Concorde Verdrag.