De FIA gaat met ingang van de volgende race een regel invoeren die het coureurs verbiedt om DRS te gebruiken als er gele vlaggen worden gezwaaid. Dat bericht Autosport.

De regels omtrent het drs-gebruik tijden gele vlag-situaties hebben dit seizoen al een aantal keer voor onduidelijke situaties en meningsverschillen gezorgd, dus het lijkt erop dat de FIA met het invoeren van deze nieuwe regel duidelijkheid wil verschaffen.

Twee weken geleden gebruikte Michael Schumacher tijdens de race in Valencia zijn drag reduction system namelijk terwijl er gele vlaggen uithingen, maar aangezien hij alsnog genoeg afremde in de DRS-zone, werd hij hiervoor niet bestrafd.

Dit zorgde voor enige gefronsde wenkbrauwen in de paddock, aangezien Felipe Massa en Sebastian Vettel eerder in het jaar wel werden bestraft voor het openzetten van hun achtervleugels terwijl er een plaastelijke neutralisatie was, al moet daarbij wel worden gezegd dat zij toen – in tegenstelling tot Schumacher – snellere sectortijden reden.

Om verdere controverse uit te sluiten, heeft de FIA nu besloten dat de wedstrijdleiding DRS moet uitschakelen als er een gele vlag hangt in de DDS-zone, net zoals men dat doet als het bijvoorbeeld te regenachtig is op het circuit.