De internationale autosportfederatie FIA heeft het Formule 1-team van Manor groen licht gegeven om in 2015 deel te nemen aan het wereldkampioenschap.

Manor is opnieuw een stap dichter bij een terugkeer op de Formule 1-grid. De FIA heeft de aanmelding voor het seizoen 2015 goedgekeurd, zo valt te concluderen uit een geüpdatete deelnemerslijst vrijgegeven door de FIA. Het team prijkt op die lijst onder de naam Manor Marussia F1.

Het team mag op papier dan niks meer te maken hebben met het Russische autobedrijf Marussia en diens eigenaren, om aanspraak te maken op het prijzengeld van 2014 moet het team in ieder geval de naam blijven dragen.

De goedkeuring is het resultaat van weken onderhandelen tussen de FIA en de teambazen van Manor over hoe ze de financiële en infrastructurele kanten van het team op orde willen krijgen.

Met de goedkeuring van de FIA is Manor dus opnieuw een stapje dichter bij een terugkeer in de hoogste internationale autosportklasse. Eerder deze week werd de Brit Will Stevens al vastgelegd als eerste rijder van het team, terwijl Manor zich vorige week al verzekerde van een deal met Ferrari over het leveren van één jaar oude motoren.

Op dezelfde deelnemerslijst waar de deelname van Manor Marussia bevestigd wordt, schittert de naam Caterham door afwezigheid. Daarmee is de teloorgang van het Brits-Maleisische team een feit.