De FIA heeft de kwalificatieregels aangepast om herhaling van problemen tussen langzaam en snelrijdende auto's uit de wereld te helpen, zoals vorige week in Sepang tussen de twee McLarens en Heidfeld en Alonso.In Bahrein wordt een systeem ingevoerd waarbij in uitloopronden voor elke coureur een minimumsnelheid geldt.

De FIA komt nog voor het komende Grand Prix-weekend met een regelaanpassing waarin het coureurs wordt verboden om een bepaalde maximale rondetijd te overschrijden.

De formulering van de nieuwe regel is nog niet helemaal rond, maar een woordvoerder van de FIA laat weten dat coureurs waarschijnlijk niet langzamer zullen mogen rijden dan 120 procent van een normale rondetijd.

Dat betekent dat coureurs in hun uitloopronde niet meer extra langzaam naar de pits mogen rijden om brandstof te besparen. De regel geldt ook voor de gang van de coureurs naar de startopstelling.

Daardoor kunnen traag rijdende coureurs geen hindernis meer vormen voor de rijders die op weg naar de startopstelling nog een shakedown-ronde willen rijden.

DP