Lewis Hamilton heeft spijt van zijn actie in de eerste bocht in Fuji, maar gaat niet bij de pakken neer zitten. De McLaren-coureur gaat de resterende twee Grand Prix’ weer vol in de aanval. ,,Je kan niet ergens zielig in een hoekje gaan zitten.”Hamilton begon de Grand Prix van Japan van pole-positon, maar kwam niet goed weg. Het verloren terrein wilde hij bij het ingaan van de eerste bocht meteen weer goedmaken met een inhaalactie op Kimi Raikkonen, maar dat mislukte.

Hamilton nam teveel snelheid mee de bocht in en moest hard op de rem. Met als gevolg dat zijn voorbanden hevig blokkeerden, hij doorschoot en de Ferrari’s van het circuit duwde.

Voor die actie kreeg hij uiteindelijk een drive-throughpenalty, wat ervoor zorgde dat hij nog verder terugviel en geen enkele kans meer had om nog punten te scoren. Hamilton heeft dan ook spijt van de actie.

,,Natuurlijk”, zegt hij in gesprek met ITV. ,,Als je terugkijkt wil je vaak dat je het anders had gedaan, maar ik heb een fout gemaakt en heb daarvoor de prijs betaald. Dat soort dingen gebeurt, maar je moet verder. Je kan niet ergens zielig in een hoekje gaan zitten.”

Toch is Hamilton het niet helemaal eens met zijn straf. Hij begrijpt niet waarom hij net als Felipe Massa – die hem in de rondte tikte – een drive-throughpenalty heeft gekregen. ,,Wij hebben dezelfde straf gehad, maar ik heb niemand geraakt”, zo vervolgt hij.

Dat Massa ook een straf kreeg is Hamiltons geluk geweest. De Braziliaan is nu slechts één punt op Hamilton ingelopen in het kampioenschap. Hamilton: ,,Het maakt weinig verschil. De schade is beperkt gebleven en ik ga er volgende week weer helemaal voor. Ik ga voor de overwinning in de laatste twee races. Niet ten koste van alles, maar winnen ligt wel in de planning.”

Klik [xlink www.youtube.com/watch?v=YufJV7Burfo}hier{xlink] voor een filmpje van beide momenten.

PPB