Giancarlo Fisichella is boos op zijn collega-coureurs nadat hij al in de eerste bocht van de baan werd geduwd. Het was sowieso een teleurstellend weekend voor Force India, want ook Adrian Sutil finishte de race niet.Fisichella: ,,Ik ben enorm teleurgesteld. Mijn race was over omdat een andere coureur als een kamikazepiloot op mij in ramde. Dat is erg frustrerend, zeker in een race als deze waarbij het mogelijk is om veel punten te scoren.”

Fisichella’s wagen werd gelanceerd door Sebastian Vettel. De Force India-coureur maakte een harde smak en moest gelijk opgeven.

Sutil gooide in de negende ronde de handdoek in de ring. Door een hydraulisch mankement kon hij niet verder. ,,Er zat niks anders op dan terug gaan naar de pits en de race vanaf de pitmuur te bekijken.”

Toch was er nog één persoon bij Force India wiens gezicht niet op oorlog stond. Teambaas Vijay Mallya verklaarde erg tevreden te zijn, ondanks de frustratie van het uitvallen van beide coureurs. ,,De snelheid die we in de vrije trainingen getoond hebben, is erg bemoedigend. De kwalificatie verliep in vergelijking met vrijdag teleurstellend."

,,Maar als je kijkt naar het niveau van het team vorig jaar en nu dan is dat een wereld van verschil. Vorig jaar kwam Spyker er totaal niet aan te pas en nu doen we gewoon mee in het middenveld,” stelt Mallya wel heel optimistisch.

LV