Gisteren heerste er nog een jubelstemming bij Force India, sinds de kwalificatie vandaag is het team weer terug op aarde. Stiekem rekende het team erop dat Giancarlo Fisichella de tweede kwalificatiesessie zou halen, maar de Italiaan moest genoegen nemen met de zeventiende plaats.Ook Giancarlo Fisichella had op meer gerekend. ,,Met de zeventiende tijd val je net buiten de eerste zestien en Q2. Zo’n resultaat is dus erg teleurstellend, zeker als je kijkt naar hoe goed het dit weekend gaat.”

Maar de Italiaan heeft een excuus. ,,Tijdens het laatste deel van mijn snelste ronde was er een gele vlag (notabene veroorzaakt door teammaat Sutil). Ik had bovendien veel last van graining, waardoor ik in totaal drie tienden verloor.”

Toch gaat de Romein niet bij de pakken neer zitten. ,,We weten dat we er dichtbij zitten en we zijn onszelf nog constant aan het verbeteren. Het team heeft tot dusver goed werk verricht en als we die lijn doorzetten, gaan we de goede kant op.”

Teammaat Adrian Sutil zal ergens wel blij zijn dat Fisichella Q2 niet gehaald heeft. Voor het wonderkind van vorig jaar is – sinds de komst van de Italiaan – nauwelijks nog aandacht bij Force India. Dat hij niet direct kan volgen doet zijn gemoedsrust evenmin goed. Dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn voor zijn spin in de kwalificatie.

De Duitser wil zich uit alle macht bewijzen ten opzichte van de verschoppeling van Renault. Tot nog toe kan hij echter niet aanhaken. Sutil: ,,Het was geen eenvoudige kwalificatie omdat de baanomstandigheden heel anders waren dan ’s ochtends.”

,,Er was minder grip en ik had last van onderstuur. Mijn laatste rondje ging overigens best goed tot ik bij de snelle links-rechts chicane in sector 3 aankwam, daar had ik zoveel onderstuur dat ik te wijd ging en de auto uitbrak. Ik had geen controle meer, waardoor ik spinde.”

LV