Het is nog maar de vraag of Giancarlo Fisichella volgend jaar voor Renault rijdt. En dat beseft de Italiaan zich nu ook. Hij heeft toegegeven ook naar andere teams te kijken, maar een contract heeft hij nog niet.De rijdersmarkt in de Formule 1 houdt de gemoederen flink bezig. Renault-teambaas Flavio Briatore liet deze week voorzichtig doorschemeren dat zijn team in 2008 zeker een ander rijdersduo zal hebben.

Of Fisichella onderdeel zal uitmaken van dat duo is hoogst onzeker. Fernando Alonso wordt sterk in verband gebracht met zijn oude werkgever en als huidig Renault-rijder Heikki Kovalainen blijft waar hij zit, is de kans groot dat Fisichella plaats zal moeten maken als Alonso daadwerkelijk terugkeert naar Renault.

,,Er bestaat een kans van zo’n zestig procent dat Alonso volgend jaar bij ons zal rijden”, vertelde Briatore aan de Italiaanse radiozender GrParlamento. ,,De keuze is aan hem. Vorig jaar koos hij voor McLaren en dat bleek een fout te zijn”, aldus Briatore.

Fisichella wacht in ieder geval niet op de beslissing van Alonso en kijkt inmiddels naar andere Formule 1-teams. Want de Italiaan wil hoe dan ook in de koningsklasse van de autosport blijven.

,,Ik weet nog niets zeker”, liet Fisichella aan het Italiaanse Corriere dello Sport weten. ,,Ik overweeg andere mogelijkheden. Naast Renault zijn er nog andere teams, maar ik heb nog geen deal gesloten.”

Fisichella zou volgende maand in het Spaanse Jerez gaan testen voor het Force India team, maar dat team heeft laten weten dat er voor die test nog geen rijders bevestigd zijn.

LP