Giancarlo Fisichella is niet van plan te stoppen met Formule 1. De Italiaan heeft van zijn team te horen gekregen dat hij moet wachten op Fernando Alonso. Besluit de Spanjaard McLaren te verruilen voor Renault, dan is Fisichella de klos.,,Ik sta op standby, op verzoek van Renault”, vertelde Fisichella aan Formula1.com, de officiële site van het WK Formule 1. Het contract van Fisichella loopt aan het eind van dit jaar af, maar waar teamgenoot Heikki Kovalainen zeker lijkt van een plekje, moet Fisichella wachten tot Renault hoort of Fernando Alonso terugkeert op het oude nest.

Fisichella rekent op contractverlenging. ,,Ik ga er vanuit dat ik mijn werk hier kan afmaken. De omstandigheden in aanmerking genomen vind ik dat ik het goed gedaan heb.” Fisichella staat met nog een race te gaan op de achtste plaats. Hij scoorde tot dusver 21 punten, negen minder dan Kovalainen.

Stoppen is voor Fisichella geen optie, zo zegt hij. ,,Geen sprake van! Ik ben nog zo fit als een jonge kerel en ik heb de ervaring.” Die ervaring denkt Fisichella volgend jaar goed te kunnen gebruiken als de traction-control wordt afgeschaft. ,,Ik heb nu al zin om de nieuwe auto zonder elektronische hulpmiddelen te gaan testen. Dat wordt een geweldige uitdaging.”

MB