Ook als Force India de Ferrari-motor inruilt voor een exemplaar van Mercedes blijft het haar eigen chassis ontwerpen. Dit heeft teambaas Colin Kolles bevestigd, die verder liever niet op de feiten vooruit loopt.Officieel heeft de Indiase renstal nog een contract met Ferrari voor volgend seizoen. Beide partijen hebben echter bevestigd met elkaar in gesprek te zijn. Het zou gaan om het leveren van de motor en technische samenwerking.

,,We beschikken volgend seizoen zeker over een motor, meer kan ik er nog niet over zeggen”, verklaart Kolles tegenover Motorsport-Total. ,,Force India wil naar voren. Daarvoor moeten we over het best mogelijke pakket beschikken.”

Welke krachtbron in dat pakket hoort, is momenteel onderwerp van discussie. Helemaal omdat er deze winter van alles gaat veranderen met de introductie van KERS. En naar verluidt zou een racestoeltje voor Paul di Resta bij Force India onderdeel van de deal kunnen zijn.

Eén ding staat voor Kolles onomwonden vast: Force India koopt geen klantenchassis van McLaren. ,,We blijven onze eigen auto bouwen. Samenwerken met een andere partij betekent niet meteen dat je ook een chassis koopt. Die ontwikkelen we zelf. We beschikken inmiddels over voldoende mankracht en werken non-stop in onze windtunnel.”

KVN