Vijay Mallya blijft hopen dat Force India Sauber nog achterhaalt in het kampioenschap. Hij mikt daarom op een dubbele puntenfinish voor zijn renstal in hun thuisrace in India.

De achterstand bedraagt, met nog vier races te gaan, nog 27 punten. Waar Sauber vier keer op het podium eindigde, pakte Force India in driekwart van de races punten. “Het frustrerende is alleen dat we vaak met maar één wagen bij de eerste tien eindigden”, aldus Mallya. “Dan doe je alsnog geen goede zaken in het kampioenschap.”

“Toch mogen we tevreden zijn met de mate van constantheid. We zijn weliswaar niet op het podium geëindigd dit jaar maar omdat we constant punten binnenhalen blijven we meedoen in het gevecht met Sauber.”

In India moeten beide wagens punten pakken. “Dat is het minimale dat ik verwacht”, stelt de Indiase teambaas. “De achterstand naar Sauber is groot maar niet onmogelijk om te achterhalen. We blijven de druk er de komende vier races vol op houden.”

Sauber lijkt echter niet van plan te zijn de rest van het jaar gewoon uit te zitten. Ook de Zwitserse renstal heeft ambities. Sergio Pérez en Kamui Kobayashi hebben namelijk Mercedes in het vizier en die mogelijkheid wil het team met beide handen aanpakken.